Az amerikai légierő ismét orosz bombázókat és harci gépeket fogott el

Az amerikai légierő gépei ismét több orosz bombázót és nehéz vadászbombázót fogtak elAlaszka partjainál a nemzetközi légtérben – jelentette be szerdán az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD), utalva arra, hogy a gépeket megközelítették és kísérték.

Forrás: MTI2019. 05. 22. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NORAD két napon belül másodszor jelenti, hogy orosz hadászati bombázók és nehéz vadászbombázók közelítik meg az Alaszka melletti légteret.

Az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság Twitteren közzétett közleménye szerint „az orosz repülőgépek a nemzetközi légtérben maradtak és nem léptek be az Egyesült Államok vagy Kanada szuverén légterébe”. A közlemény egyúttal tudatta, hogy az idén ez volt az ötödik, és két napon belül a második alkalom, hogy „Oroszország belépett az amerikai légtérvédelem légvédelmi azonosítási zónájába”.

Ez a zóna Alaszka nyugati partjaitól több mint 200 mérföldnyire terjed ki.

Az előző napi incidenshez hasonlóan kedden is Tu-95MSZ típusú orosz hadászati bombázót és Szu-35-ös nehéz vadászbombázót fogtak el.

Hétfőn az orosz bombázók és nehéz vadászbombázók elfogásához az amerikai légierő F-22-es harci repülőgépeit riasztották, de az információt csak kedden hozták nyilvánosságra.

Kedden a NORAD vezetői úgy értékelték, hogy a berepülések Moszkva azon erőfeszítéseinek sorába illeszkednek, amelyekkel részben potenciális válsághelyzetre készíti fel légierejét, részben pedig erejét kívánja fitogtatni ellenfeleinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.