Az angol nyelv lett az ENSZ legnagyobb ellensége

Mostanság már napról napra jelennek meg őrültebbnél őrültebb ötletek az ENSZ Twitter-falán.

Forrás: 888.hu2020. 05. 19. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ mostanában nagyobb erőfeszítést tesz az angol nyelv nemsemlegesítéséért, mint a koronavírus megfékezéséért – írja a 888.hu.

Mikor a magyar kormány márciusban belengette, hogy a személyibe a születési nemet írnák bele, nem a vallott nemet, az ENSZ még aznap létrehozott egy különbizottságot, ami 5 nap alatt elítélte a kormányt – míg a koronavírus esetében 14 napra volt ahhoz szükség, hogy komolyan vegyék.

Mostanság már napról napra jelennek meg őrültebbnél őrültebb ötletek az ENSZ Twitter-falán: hol az óvodásoknak akarnak szexuális felvilágosítást tartani, hol a migrációt tennék alapvető emberi joggá.

Az angol nyelv mindenesetre nagy ellenségük.

A hír már korábban, januárban is felröppent, de akkor még egy szerényebb – de nem kevésbé elmebeteg – listával álltak az emberiség (humankind) elé, és akkor még csak az ENSZ női szakszervezete karolta fel az ügyet. Ez a mostani javaslat már a nagybetűs ENSZ kibővített listája.

Boyfriend/girlfriend | Férj/feleség: A listán olyan szavak is szerepelnek, mint a barát/barátnő vagy a férj/feleség. Ezeket mostanában nyilvánvalóan parasztság mondani, hiszen hogy veszed te a bátorságot ahhoz, hogy 1) heteroszexualitást feltételezz arról, akivel beszélgetsz; 2) külső jegyek alapján valakiről mondd meg, hogy milyen neműnek gondolja magát. A legjobb, hogyha csak „partnert” vagy „házastársat” mondasz.

Family name: A másik sokat mondó változtatás a maiden name (vagyis leánykori név megváltoztatása), amit a family name-re cserélnének le. Aki valamennyire járatos a genderkultisták szubkultúrájában, az tudja, hogy ebben a változtatásban burkoltan benne van a tiltakozás az ellen a gyakorlat ellen is, hogy a nők lealacsonyodnak arra szintre, hogy férjük nevét felvegyék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.