Az aszály miatt ezer vadállatot árvereznek el Namíbiában

Árverésre bocsát ezer vadállatot az aszály miatt természeti vészhelyzetet hirdető Namíbia, hogy csökkentse az állatállomány várható veszteségét és 1,1 millió dollár (314 millió forint) bevételhez jusson egyes állatfajok megmentése érdekében – jelentette be a környezetvédelmi minisztérium.

Forrás: MTI2019. 06. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afrikai országban az elmúlt évek legsúlyosabb aszálya tombol. A helyi meteorológiai intézet becslése szerint az ország egyes részeiben 59-90 éve nem látott szárazság pusztít.

„Tekintettel arra, hogy ez az év aszályos, a minisztérium el akar adni természetvédelmi területeken élő különböző fajú állatokat, hogy előteremtse a nemzeti parkok és vadvilág kezeléséhez szükséges összeget” – közölte Romeo Muyunda.

„Parkjaink nagy részében rendkívül rosszak a legelési feltételek, és ha nem csökkentjük az állatok számát, többen éhen fognak pusztulni közülük” – tette hozzá a szóvivő.

A mezőgazdasági tárca áprilisi jelentése szerint 2018-ban 63 ezer állat hullott el az aszály miatt.

Namíbia a héten jelentette be, hogy a kormány ezer állatot – 600 bivalyt, 150 vándorantilopot, 65 nyársas antilopot, 60 zsiráfot, 35 jávorszarvast, 28 elefántot, 20 impalát és 16 kudut – áruba kíván bocsátani, hogy szert tegyen a fajmegóváshoz szükséges 1,1 millió dollárra.

Jelenleg 960 bivaly, 2000 vándorantilop, 780 nyársas antilop és 6400 elefánt él a namíbiai nemzeti parkokban.

Namíbia nemzetközi segítséget is kért. „A namíbiaiak nagy részének túlélése veszélyben van, főként a mezőgazdaságból élőké” – jelentette ki májusban Saara Kuugongelwa-Amadhila miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.