Az eddig nyilvánosságra hozottnál jóval több állat pusztult el a krefeldi állatkerti tűzben

Az eddig nyilvánosságra hozottnál jóval több, több mint 50 állat pusztult el a krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben.

Forrás: MTI2020. 02. 17. 19:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városi tanácsnak benyújtott dokumentumok szerint a tetőszerkezet acél maradványait le kell bontani, a munkálatok hétfőn kezdődtek. A papírok megemlítik, hogy több mint 50 állat pusztult el, holott eddig 30 állatról volt szó.

Az elpusztult állatok között van nyolc emberszabású majom, emellett arany oroszlánmajmocskák, ezüst selyemmajmok, fehérarcú sátánmajmok, törpe selyemmajmok, repülőkutyák és különböző trópusi madarak. Két csimpánz élte túl a megsemmisítő tüzet. Az állatkert korábbi tájékoztatása szerint mindketten a gyógyulás útjára léptek.

A dokumentumok szerint az égési törmelék, az üvegmaradványok és a megégett növények eltávolítása után következik a tető lebontása. A munkálatok zaja miatt valószínűleg el kell költöztetni a közelben lakó óriáskengurukat.

A tűzvész okozása miatt három nő ellen indult vizsgálat, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.