Az ENSZ a védelmébe vette a Soros által támogatott terroristákat

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a napokban törölte a tweetjét, miután nyilvános felháborodást váltott ki.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 06. 23. 12:08
Antifa, opponents of white nationalist Jason Kessler's group, march during a rally in Washington
Antifa, opponents of white nationalist, Jason Kessler's group, march during a rally, marking the one year anniversary of the 2017 Charlottesville ‘Unite the Right’ protests in Washington, U.S., August 12, 2018. REUTERS/Jim Bourg - RC1C47688FA0 Fotó: Jim Bourg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a napokban törölte a tweetjét, miután nyilvános felháborodást váltott ki azon bejegyzése, amelynek keretében megvédte az Antifa „véleménynyilvánítási szabadságát” és „békés gyülekezését”. Sajtóhírek szerint ilyen törlésre nem nagyon volt még példa az ENSZ történetében, amely most nagyon megijedhetett.

Az eredeti Twitter-bejegyzés az Antifa-zászlót jelenítette meg a következő szöveggel: „Az ENSZ emberi jogi szakértői mélységes aggodalmuknak adnak hangot az amerikai főügyész közelmúltbeli nyilatkozata miatt, amelyben az Antifát és más antifasiszta aktivistákat hazai terroristáknak hívták, mondván, hogy aláássák a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogokat és a békés gyülekezést az országban.”

Az ENSZ részéről az Antifa – egy vandalizmusban, gyújtogatásban, betörésben és támadásokban részt vevő csoport – védelme jelentős ellenérzést váltott ki sajtóhírek szerint, néhányan felhívták az Egyesült Államokat, hogy hagyják el a nemzetközi szervezetet.

Az Antifa egyik fő pénzügyi forrása az Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságért, AFGJ). Az AFGJ pedig a Nyílt Társadalom Alapítványtól kap jelentős támogatásokat, mindemellett pedig a Tides Alapítványtól is, ami gyakorlatilag Soros egyik „pénzmosodája”, ezen keresztül is támogatja az általa fontosnak tartott ügyeket.

Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Tanácsa pénteken megállapodott abban, hogy jelentést készít a fekete amerikaiak szisztematikus rasszizmusáról és diszkriminációjáról. A döntés nyomán született egy petíció George Floyd testvére, Philonise Floyd részéről, aki felszólította az ENSZ-t, hogy vizsgálja a rasszizmust és a rendőri brutalitás az USA-ban. Mike Pompeo válaszul a nemzetközi testület lépéseire, kijelentette, hogy az Emberi Jogi Tanács „menedékhely a diktátorok és demokráciák számára”.

„Ha a tanács komolyan veszi az emberi jogok védelmét, akkor rengeteg jogos igény van például a szubjektív, szisztémás faji különbségek kiemelt figyelmére, mint például Kuba, Kína és Irán esetében” – mondta Pompeo a szombati nyilatkozatban.

A teljes írást IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.