Az értékek a pártfegyelem felett

Az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így ­Manfred Weber véleményét is meghallgatja – mondta Hidvéghi Balázs.

2019. 03. 07. 8:23
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs szerint a bevándorlásról szól a vita Fotó: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk – reagált tegnap Hidvéghi Balázs Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője keddi ultimátumára.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így ­Manfred Weber véleményét is meghallgatja. A CEU maradásával kapcsolatos követelés kapcsán ­Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében.

Hidvéghi Balázs szerint a bevándorlásról szól a vita
Fotó: MTI/Kallos Bea

Hozzátette: Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott. Hidvéghi álhírnek nevezte, hogy szélsőjobbos, euroszkeptikus pártszövetségekkel tárgyalnának, ezzel szemben szerinte azon dolgoznak, hogy a néppártban a Fidesz által képviselt álláspont erősödjön meg.

Az EPP frakcióvezetőjének követeléseire a CÖF–CÖKA is reagált közleményben. A civil szervezet vezetősége szerint Manfred Weber felháborító, demagóg, a magyar választók többségének felhatalmazásával szemben álló üzenetet küldött. „A Néppártnak üzenjük, a Fidesz hűsége mindeddig nem volt megkérdőjelezhető. A hagyományos alapelvek és értékek megőrzése szent kötelesség” – zárul a CÖF–CÖKA közleménye.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a Fidesz kizárását szorgalmazó kis pártok hiába viselik nevükben a konzervatív vagy a kereszténydemokrata jelzőt, magyar szemszögből liberális és bevándorláspárti álláspontot képviselnek. Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán tegnap azt mondta: a néppártot a német CDU/CSU pártszövetség dominálja, így a kezdeményezésről is a nagy német pártok döntenek majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.