Az Európai Bizottság elnöke támogatja Giuseppe Contét

Forrás: MTI2019. 08. 29. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke támogatja a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte olasz ügyvezető miniszterelnököt, akivel a nap folyamán kapcsolatba is fog lépni – közölte a brüsszeli testület szóvivője csütörtökön.

„Olaszország központi szerepet játszik európai családunkban, és számítunk aktív hozzájárulására az európai projekthez” – szögezte le Mina Andreeva újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő emellett felszólította Rómát, hogy mielőbb nevezze meg tagjelöltjét a november elején hivatalba lépő Európai Bizottságba.

„Minél előbb leadják egy jelölt nevét Ursula von der Leyen megválasztott elnöknek, annál előbb találkozhat vele, felmérheti a személyiségét és a kvalitásait, amelyek alapján gondolkozni kezdhet a neki szánt portfólióról” – mondta.

Sergio Mattarella olasz államfő csütörtök reggel kormányalakítási megbízást adott Giuseppe Contének az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt megállapodása alapján, miután összeomlott a koalíciós kormány a Matteo Salvini belügyminiszter vezette, jobboldali Liga kilépése miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.