Az Európai Néppárt adja a legnagyobb frakciót a részeredmények szerint

A várakozásoknak megfelelően az Európai Néppárt (EPP) adja majd a legnagyobb frakciót az Európai Parlamentben (EP) a választások részleges eredményein alapuló, vasárnap éjszaka közzétett mandátumbecslés szerint.

Forrás: MTI2019. 05. 27. 1:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP arról számolt be, hogy a konzervatív erőket tömörítő pártcsalád 180 képviselőt küldhet az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének halasztása miatt az újabb ciklus elején ismét 751 tagú testületbe.

A második helyezett szociáldemokratáknak (S&D) 152, a harmadik liberálisoknak (ALDE) Emmanuel Macron francia elnök pártjával együtt pedig 105 mandátumuk lehet.

A zöldek frakciója 67 tagú lehet, s így megelőzi a jelenlegi harmadik legnépesebb képviselőcsoportnak számító Európai Konzervatívok és Reformereket (ECR), amely a brit kormánypárttal kiegészülve 61 helyre számíthat ebben a régi-új konstellációban.

Ezen mandátumbecslés 22 ország előzetes eredményein és hat ország előrejelzésein alapul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.