Az imám szerint a homoszexuálisok megérdemlik a halálbüntetést + videó

A 22 millió követővel rendelkező imám a Facebook-oldalára kitett posztban támogatta a szexuális kisebbségekhez tartozók kivégzését.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 15. 16:00
null
Forrás: kini TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az imám, Zakir Naik Indiából emigrált Malajziába, és jelenleg 22 millió Facebook-követővel rendelkezik.

Posztjában a Koránt idézte, és arra szólított fel, hogy a könyv tanításai szerint járjanak el a hívek a homoszexuálisokkal szemben. A poszt alatt pedig több százan támogatásukat fejezték ki az imám véleménye mellett, és sokan meg is osztották azt.

A Facebook a június 29-én megjelent posztot nem tette elérhetetlenné, és nem korlátozta annak láthatóságát, annak ellenére, hogy a közösségi média platform rendszeresen kiáll a szexuális kisebbségek mellett.

Fotó: kini TV

A homoszexualitást a világ 70 országában tekintik bűncselekménynek, és ezek közül 13 országban halálbüntetéssel büntethető az ilyesfajta életforma.

Iránban például a homoszexualitást 1979 óta halálbüntetéssel büntetik, a törvényt azután hozták, hogy az Iszlám forradalom győzött az országban. 2007-ben a Columbia egyetemen tett látogatása során Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök azzal dicsekedett, hogy “Iránban nincsenek homoszexuálisok ellentétben az önök országával”. Legutóbb 2019 januárjában ítéltek halálra egy iráni férfit homoszexualitás vádjával.

 

Az 12 afrikai iszlám országban is törvénytelennek számít a homoszexualitás, illetve a saría alapján halálbüntetést szabtak ki azokra, akik ezt az életmódot folytatják. Mauritániában korábban három év börtönre ítélték a szexuális kisebbségekhez tartozókat, de 1983 óta, amikor is bevezették a saría törvénykezést, a homoszexualitást halállal büntetik, és végrehajtási módnak a megkövezést írták elő.

Nigériában néhány évvel ezelőtt megtiltották a melegházasságot, és az azonos neműek nyilvánosan nem mutatkozhattak, illetve a melegek által kedvelt szórakozóhelyeket regisztrálták. A homoszexualitást pedig 14 év alatt börtönnel büntetik.

Pakisztánban a törvények szerint a homoszexualitás “természet rendjével szembeni testi kapcsolat”.

Jemenben a homoszexuális nőket három évre börtönbe küldik, a nőtlen meleg férfiakat pedig egy év börtönnel sújtják. Házas férfi esetén azonban a büntetés halálra kövezés. A szigorú törvénykezés annak köszönhető, hogy Jemen egy muszlim ország, ahol mindössze 1000 keresztény és zsidó él.

A homoszexualitás továbbra is tabunak, és súlyos bűncselekménynek számít Katarban, Szaúd-Arábiában és Afganisztánban. Emellett a muszlim családokban nem ritka, hogy a meleg családtagot meggyilkolják, mert állításuk szerint szégyent hoznak a családra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.