Az iráni ajatollah önálló fegyverfejlesztésre buzdítja a Forradalmi Gárdát

Korszerűbb fegyverek kifejlesztésére buzdította vasárnap Irán elit hadtestét, a Forradalmi Gárdát a perzsa ország vallási és politikai vezetője.

Forrás: MTI2019. 10. 13. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ali Hamenei ajatollah egy teheráni katonai egyetemen beszélt. Szavai szerint a gárdistáknak maguknak kell fejleszteni fegyvereiken és azokat gyártani.

„Manapság a gárda erős jelenléttel bír mind Iránban, mind kívüle. Amerika ellenségessége fokozza a gárda jelentőségét” – mondta Hamenei.

Irán tagadja, hogy köze lenne a regionális fő ellenlábasát, Szaúd-Arábiát ért légi támadásokhoz, amelyek súlyosan megrongálták az olajipari létesítményeit. Elkövetőként a jemeni kormány ellen lázadó húszik jelentkeztek.

Az Egyesült Államok a szaúdi légvédelem kudarcának okán azt tervezi, hogy mintegy három ezer katonáját Szaúd-Arábiába küldi főleg a légvédelem javítása végett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.