Az iráni Kudsz egység parancsnokhelyettese vette át a likvidált katonai vezető helyét

A Kudsz egység eddigi vezetőjével, Szulejmánival péntekre virradóra végzett egy amerikai légicsapás a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében.

Forrás: MTI2020. 01. 03. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszmáíl Gáánit, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokhelyettesét nevezte ki Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezető a meggyilkolt Kászim Szulejmáni helyére pénteken – számolt be az iráni állami média.

Hamenei közleményében hangsúlyozta, hogy a külföldi és titkos műveletekért felelős Kudsz egység programja és feladatköre nem változik.

Gááni 1997-től volt a Kudsz második embere. Szulejmánival együtt nevezték ki a csoport élére.

Az új parancsnok 2017-ben azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnök Iránnal szembeni fenyegetései ártani fognak Amerikának. „Sokakat eltemettünk, ahogyan Trump is, és tudjuk, hogyan harcoljunk Amerika ellen” – húzta alá akkor.

A Kudsz egység eddigi vezetőjével, Szulejmánival péntekre virradóra végzett egy amerikai légicsapás a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. Vele együtt életét vesztette Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező iraki milíciákat tömörítő katonai szövetség egyik vezetője, illetve annak veje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.