Az orosz ipari termelés 4,6 százalékkal nőtt áprilisban

Éves és havi összevetésben is nőtt az orosz ipari termelés áprilisban.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 21:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy áprilisban az ipari termelés növekedése tavaly áprilishoz képest 4,6 százalék, márciussal összevetve pedig 0,2 százalékos volt.

A statisztikai hivatal adatai szerint az év első négy hónapjában az ipari termelés 2,8 százalékkal bővült éves összevetésben. Szakértők az idei év egészére 1,7 százalékos iparitermelés-növekedést várnak a tavalyi 2,9 százalék után.

A statisztikai hivatal adatai szerint a munkanélküliség márciushoz hasonlóan áprilisban is 4,7 százalék volt Oroszországban. Egy éve áprilisban a ráta magasabb, 4,9 százalék volt. A múlt hónapban 3 millió 554 ezer munkanélkülit tartottak nyilván.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.