Az új-zélandi Christchurchben pokolgépes merénylet veszélye miatt őrizetbe vettek egy férfit

Pokolgépes merényletre készülhetett az a 33 éves férfi, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök az új-zélandi Christchurchben, ahol március 15-én egy támadó két mecsetnél meggyilkolt 50 embert.

Forrás: MTI2019. 04. 30. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség több utcát lezárt a város Phillipstown nevű kerületében. A helyszínre tűzszerészeket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek. A helyszínt övező három utcából kimenekítették a lakókat, a terület felett a légteret is lezárták. A lakókat egy közeli iskolai kollégiumban helyezték el.

Az elfogott férfit jelenleg kihallgatják. A The New Zealand Herald című lap azt közölte, hogy a rendőrséget potenciális robbanóeszköz miatt riasztották egy elhagyatott házhoz. A tűzszerészek lőszereket és egy robbanóeszköznek tűnő csomagot találtak a helyszínen, de egyelőre részleteket nem tudni.

Idén március 15-én Christchurchben egy ausztrál szélsőjobboldali merénylő terrortámadást hajtott végre két mecset ellen, a lövöldözésben 50 ember halt meg. A történtek után a szigetországban jelentősen megszigorították a fegyvervásárlási és -tartás szabályait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.