Az újrafertőződés első dokumentált esetét mutatták be hongkongi kutatók

Újra megfertőzött a koronavírus egy hongkongi férfit négy és fél hónappal azután, hogy felépült a Covid–19-ből. A koronavírus-újrafertőződés első dokumentált esetét hétfőn mutatták be a Hongkongi Egyetem kutatói.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 21:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset azt jelzi, hogy a betegség, amely már több mint 800 ezer ember halálát okozta világszerte, a nyájimmunitás ellenére globálisan terjedni fog – hangsúlyozták a szakemberek.

A 33 éves férfit áprilisban bocsátották el a kórházból gyógyultan, ám augusztus 15-én, amikor visszatért Hongkongba Nagy-Britannia érintésével Spanyolországból, pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A Clinical Infectious Diseases című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmány szerint a férfi korábban egészségesnek tűnt. A kutatók kimutatták, hogy a koronavírus egy másik törzse fertőzte meg, és tünetmentes volt a második fertőzés idején.

„Ez az eset nem jelenti azt, hogy az oltás haszontalan lesz” – mondta To Kaj-vang, a tanulmány egyik vezetőszerzője.

„Az oltás által előidézett immunitás különbözhet a természetes fertőzés által előidézett immunitástól. Meg kell várni az oltóanyagok klinikai próbáinak eredményeit, hogy lássuk, milyen hatékony a vakcina”

– tette hozzá.

Kínából korábban jelentettek olyan eseteket, hogy kórházakból gyógyultan távozók ismét megfertőződtek koronavírussal. Ám az orvosok szerint nem volt nyilvánvaló, hogy a teljes felépülés után kapták el ismét a fertőzést – ahogyan a hongkongi beteg esetében történt –, vagy az első fertőződésből a vírus még mindig a szervezetükben volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.