Jóváhagyták az uniós védelmi miniszterek a belső biztonságot fokozó szabályozást

Forrás: MTI2019. 05. 14. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió tagállamainak védelmi miniszterei brüsszeli tanácskozásukon a belső biztonságot, valamint a külső határokon hatékonyabb ellenőrzéseket lehetővé tevő uniós információs rendszerek közötti együttműködő képesség javítását szolgáló szabályokat fogadtak el – tájékoztatott az uniós tanács kedden.

Mint közölték, az új szabályozás révén az információk könnyebb megosztása jelentősen javítja majd a többszörös személyazonosság észlelését és segítséget jelent az illegális migráció megakadályozása és az ellene való küzdelem terén, garantálva mindeközben az alapvető jogok védelmét.

Az információs rendszerek összekapcsolásának megteremtésével lehetőség nyílik arra, hogy azok kiegészítsék egymást, segítsenek megkönnyíteni a személyazonosítást, és elősegítsék a személyazonossággal való visszaélés elleni küzdelmet.

A rendelet egyebek mellett európai keresőportált hoz létre, amely lehetővé teszi az illetékes hatóságok számára több információs rendszer egyidejű lekérdezését mind személyazonosító, mind biometrikus adatok felhasználásával. Közös személyazonosító adattárt alkot, amely az unión kívüli országok állampolgárainak több uniós információs rendszerben rendelkezésre álló személyazonosító és biometrikus adatait tartalmazza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.