Az USA és Japán is megkezdte állampolgárai kimenekítését Vuhanból

Forrás: MTI2020. 01. 29. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok és Japán is megkezdte állampolgárai kimenekítését szerdán a kínai Vuhanból, ahol az új koronavírus okozta járvány felütötte a fejét.

Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint 240 amerikai hagyta el a várost szerdán kora reggel. A repülőgépet az amerikai kormány bérelte, hogy kimenekítse diplomatáit a vuhani amerikai konzulátusról, továbbá más amerikai állampolgárokat.

Szerdán már megérkezett Tokióba a Vuhanból evakuált japán állampolgárok első csoportja, 206 ember. A kimenekítettek közül négy köhögött és lázas volt, őket elkülönítették, és vizsgálják, hogy a gép többi utasa megfertőződött-e.

A japán kormány bérelt repülőgépet küldött Vuhanba, hogy hazaszállítsa állampolgárait, akik közül többen annak a piacnak a közelében laktak, ahonnan a hatóságok szerint a járvány elindult.

A British Airways brit légitársaság szerdán közölte, hogy felfüggesztett minden közvetlenül Kínába induló és onnan érkező légi járatot azután, hogy a londoni kormány figyelmeztette az embereket, hogy csak nagyon szükséges esetben utazzanak Kínába a járvány miatt.

Az Ural Airlines orosz légitársaság bejelentette, hogy felfüggeszti Münchenbe, Párizsba és Rómába induló járatait a koronavírus-járvány miatt. A jekatyerinburgi székhelyű légitársaság járatait hagyományosan a Kínából érkező, nagy létszámú csoportok veszik igénybe. A kínai utazási irodák előszeretettel utaztatnak kínai turistákat oroszországi átszállással Európába.

Észak-Korea szerdán bejelentette, hogy minden, Kínából érkező utast egy hónapra karanténba zárnak. Ennek oka az, hogy a szomszédos Kínában észak-koreaiak ezrei dolgoznak. Az értesülést Nagy-Britannia pekingi nagykövete osztotta meg a Twitteren. Az észak-koreai hatóságok emellett ideiglenesen korlátozták a külföldiek utazását Kínába – derült ki az üzenetből.

A Nodon Szinmun pártlap kedden azt írta, hogy a hatóságok fokozták a Kínából érkezők ellenőrzését, higiéniai intézkedéseket vezettek be minden határátkelőn, kikötőben és reptéren, tájékoztatják a lakosságot arról, hogyan lehet megelőzni a fertőzést. A külvilágtól elzárkózó kommunista diktatúrába a legtöbben Kínán keresztül utaznak be.

Pápua Új-Guinea elrendelte, hogy szerdától nem fogad Ázsiából érkező utasokat a koronavírus miatt.

Az Egyesült Arab Emírségekben megerősítették az első új koronavírusos megbetegedést egy család számos, Vuhant megjárt tagjánál. A megfertőződött emberek állapota stabil, orvosi megfigyelés alatt állnak. A jelentésből nem derül ki, hogy a megbetegedés hány embert érint pontosan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.