Egy fekete nő rasszizmusról üvöltözött egy ázsiai teaboltban + videó

Kiborult a fekete muszlim nő az ázsiai teaboltra, mert szerinte hasznot húznak a fekete kultúrából.

Forrás: duol.hu2020. 08. 30. 17:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fekete muszlim nő kiborult egy ázsiai teabolt miatt, mert véleménye szerint az hasznot húz a fekete kultúrából. Leginkább azért háborodott fel, mert ő eleve azért ment be a boltba, hogy feketéktől vásároljon, de ott ázsiaiakat talált – számolt be a V4NA Hírügynökség.

Egy fekete muszlim nő arról tett közzé videót a közösségi oldalán, hogy hogyan méltatlankodott egy teázóban, amiért az ázsiai tulajdonban van. A nő elmondása szerint a Trap Tea bolt nyerészkedik ugyanis a fekete kultúrán, és megtéveszti a vásárlóit.

Érvelésének lényege, hogy szerinte az úgynevezett trap kultúrát beépítették a bolt nevébe. A trap kultúra eredetileg a trapházakról kapta a nevét, melyek annak idején a szegényebb városnegyedekben a drogkereskedelem központjai voltak. Később egy trap stílus vette át az elnevezést, és a „menő” városi élet szinonimájává vált a feketék körében.

A videón jól látszik, ahogy a nő megkérdezi a bolti eladót, hogy fekete tulajdonban van-e a boltjuk, mire az kijelenti, hogy ők többnyire indonéz származásúak. A nő erre felháborodva üvöltözni kezd, hogy az ázsiaiak „lenyúlják a fekete kultúrát”. Bár a pultos értetlenkedve áll a kijelentés előtt, hiszen véleménye szerint a tea az ázsiai kultúra része, és a bolt később közzé is tette, hogy a logójuk is a DragonBall Z anime egyik ikonikus épületét mintázza, a nő nem hagyott fel vádjaival, és drámai videójában az eladókat túlüvöltözve ismételgette, hogy „az ázsiaiak újra ellopják a fekete kultúrát”. Leszögezte továbbá, hogy ő csak azért jött a boltba, mert úgy vélte, hogy az fekete tulajdonban van.

Végül, amikor egy másik fekete vásárló is beleszólt a vitába, azonban a teabolt oldalán, a nő közölte vele, hogy fogja be a száját, ha nem akarja felismerni a feketék elleni diszkriminációt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.