Bajban az amerikai légiközlekedés – több tízezren veszíthetik el állásukat

Forrás: MTI2020. 08. 27. 21:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben több tízezer légiközlekedésben dolgozó veszítheti el állásását az Egyesült Államokban, mert lejár a kormányzati segélyért cserébe vállalt felmondási moratórium.

A legnagyobb amerikai légitársaságok tavasszal egyenként több tízmilliárd dollár értékű bértámogatást kaptak a kormányzattól a hitelek és hitelgaranciák mellett, ezért cserébe vállalniuk kellett, hogy felfüggesztik a prémiumok és osztalékok kifizetését, leállítják a saját részvényeik visszavásárlását és szeptember 30-ig nem küldenek el egyetlen munkavállalót sem.

A moratórium lejártával egyre több légitársaság figyelmeztet, hogy újabb állami támogatás hiányában több tízezer ember veszítheti el az állását. Az American Airlines már megkezdte a tárgyalásokat a Kongresszussal egy újabb mentőcsomagról.

Az American Airlines 19 ezer fős csoportos létszámleépítést tervez, a Delta Air Lines korábban 15 ezer munkavállaló elküldését tervezte, a United 36 ezer dolgozójától válna meg. A leépítés mértékét egyelőre egyik légitársaság sem pontosította, mert ennek száma függ attól is, hogy hányan fogadják el a különböző anyagi juttatásokkal járó önkéntes felmondást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.