Bált szerveznek a migránsoknak és transzneműeknek Párizsban

Az Estonia komphajó katasztrófájáról váratlan részletek derültek ki · Kína az olimpiai szálláson szabadon járkáló helyi turistákra figyelmezteti Japánt · A Heinekent bojkottálják az oltásellenesek · Bált szerveznek a migránsoknak és a transzneműeknek Párizsban, a Frontex felszámolását is követelik.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 13. 18:00
null
Bevándorlók matracai és hálózsákjai a párizsi Stalingrad metróállomáson önkényesen kialakított migránstáborban 2016. március 28-án Fotó: ETIENNE LAURENT Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Estonia komphajó katasztrófájáról váratlan részletek derültek ki

Huszonöt évvel az Estonia komphajó katasztrófája után kiderülhet, hogy egész más okok állhatnak a baleset mögött, mint amit eddig hittek. A Tallinnból Stockholmba tartó Estonia nevű komphajó 1994 szeptember 28-án éjjel süllyedt el, a katasztrófában 852-en haltak meg. A vizsgálat azt állapította meg, hogy a balesetet a viharos vízen a hajó orrkapujának meghibásodása okozta, ami miatt a víz betört a rakodótérbe. 1995-ben nemzetközi egyezmény deklarálta, hogy a roncs és környéke az áldozatok nyughelye és megtiltotta annak megközelítését. 2020-ban vett fordulatot a számos találgatásnak helyet adó szerencsétlenség ügye, amikor a tiltás ellenére egy dokumentumfilmes csapat képeket tudott készíteni a roncsról és felfedeztek két, eddig nem ismert sérülést a hajón. A felvételekre reagálva a svéd katasztrófatanács új vizsgálatot rendelt el, amely alapján a napokban merüléseket kezdtek meg. A baleset kivizsgálásának vezetője azt mondta, két, eddig ismeretlen repedést találtak a hajótesten. René Arikas elmondta, hogy egyenként 10-15 méter hosszúak a sérülések.

Forrás: SVT

Kína az olimpiai szálláson szabadon járkáló helyi turistákra figyelmezteti Japánt

Kína olimpiai csapatának első küldöttsége, amely a sportvitorlás megmérettetésre elsőként érkezett a szigetországba, arról számolt be egy kínai hírügynökségnek, hogy szálláshelyükön, Japánban, nyoma sincs annak a „Covid-mentes övezetnek”, amelyet a japán szervezők ígértek minden olimpiai résztvevőnek, sportolóknak és kísérőiknek egyaránt.

A japán Enoshima sziget egyik szállodájában, ahol a kínai vitorláscsapatot szállásolták el, ugyanis egymás kezébe adják a kilincset a helyi turisták, így a kínai sportolók a fokozott járványügyi védelem helyett inkább fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve, állítják a sportvezetők a hírügynökségnek eljuttatott közleményükben. A hotel összes közösségi tere minden vendég számára szabadon elérhető. A kínai delegáció hangsúlyozta, hogy míg Kína teljes lakossága fogát összeszorítva küzdött a vírus ellen, addig Japánban, nemcsak a vitorlások cirkálhatnak szabadon, hanem a helyi turisták és velük a vírusok is. Zhang Xiaodong, a kínai sportvitorlás-szövetség elnöke már felvette a kapcsolatot a japán szervezőkkel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Forrás: sputniknews.com

A Heinekent bojkottálják az oltásellenesek

A népszerű sör, a Heineken bojkottjára szólítanak fel a közösségi médiában az oltást ellenző csoportok, miután a sörmárka a vakcina felvételére buzdító reklámkampányt indított saját termékével összekötve. Az új Heineken reklámfilmben a tengerparti mulatóban idős emberek korukat meghazudtolva ropják a táncot lelkesen maszk és távolságtartás nélkül. A film közben azonban kiderül, hogy a táncos lábú közönség és a bár vendégei között egyetlen fiatal sincs. „Az éjszaka a beoltottaké” szignóval végződő film, amely minden részletében egyértelmű utalás az oltásellenes fiatal generációkra. A beoltatlan csoportok elítélik a Heineken „propagandáját” a vakcina felvételére, valamint a bulizást kizárólag a beoltottak jogaként feltüntető reklámot „méltatlannak” tartják a Heineken eddig megismert és mindenkivel toleráns márkaszemélyiségéhez.

A Heineken képviseletében nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy a világ második legnagyobb sörgyártója éppen azzal a céllal sugározza a reklámfilmet, hogy a vendéglátó szektor segítségére siessen, valamint azért, hogy az emberek – minden korosztály – visszatérhessenek korábbi életükhöz és a korlátozások nélkül élvezhető társas összejövetelekhez.

Forrás: sputniknews.com

A reklámfilm IDE kattintva tekinthető meg.

Bevándorlók matracai és hálózsákjai a párizsi Stalingrad metróállomáson önkényesen kialakított migránstáborban 2016. március 28-án
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Bált szerveznek a migránsoknak és a transzneműeknek Párizsban, a Frontex felszámolását is követelik

Ucabált szervez az illegális bevándorlóknak a francia jogvédő szervezet, a BAAM (Bureau d’Accueil et d’Accompagnement des Migrants, azaz a Migránsokat Fogadó és Támogató Iroda), amely július 13-án, kedden este a párizsi Sztálingrád téren várja a megmozdulásra a migránsokat és pártfogóit. Az utcabállal vegyített demonstráció célja, hogy a felvonulók tiltakozzanak a francia kormánynak a migránsok szabadságjogait lábbal tipró és rasszista intézkedései ellen.

Az utcabálon a zenét szolgáltató DJ Fanaya eközben kijelentette, hogy az eseményen „dekolonizálni akarja a táncparkettet”, ezért a híres francia DJ felszólította a fehér bőrűeket, hogy tartsák magukat távol a helyszíntől, amelyen a DJ sokkal szívesebben látja vendégül a színes bőrű jó csajokat, a queer-eket és a transzneműeket. A DJ fehérellenes kijelentése azonnal botrányt keltett, és kormánypárti politikusok ítélték el a diszkriminációt. Az utcabál szervezője, a BAAM helyreigazításként közölte, hogy a migránsokat támogató rendezvényen bárki részt vehet, még a fehérek is. DJ Fanaya azonban visszalépett a rendezvényen való részvételtől. A migránstámogató utcabál szervezői a Twitteren (is) közzétették, hogy a rendezvény másik fő célja az (a francia kormány elítélése mellett), hogy követeljék az Európai Unió határainak védelmét ellátó Frontex felszámolását.

Források: valeursactuelles.com, Twitter/RaphGreen, Twitter/FJolivet36

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.