Bécsben is népszerű a családpolitikánk

A szabadságpárti alkancellár azt mondta, jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a a magyar miniszterelnökével.

Magyar Nemzet
2019. 03. 04. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és egyben a saját nép másikra kicserélését jelentené.

Strache – aki Bécsben nyilatkozott a közszolgálati médiának – hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem. A bevándorlás helyett hatékony családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek úgy támogatják a családokat, hogy egy vagy két gyereknél többet vállalhassanak anélkül, hogy az egyet jelentene a szegénységgel – emelte ki.

Közölte, az osztrák családpolitikának jelentős központi eleme a családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény. A nemrég elfogadott családi adókedvezményről szóló döntés értelmében például januártól gyermekenként évi 1500 euróval több maradhat a családoknál. Ez a gyermek 18 éves koráig összesen 27 ezer euróval több, mint korábban – ismertette.

A szabadságpárti alkancellár azt mondta, jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a a magyar miniszterelnökével, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterével és más magyar politikusokéval. Szeretné, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal – tette hozzá.

Az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon fontos, mert ezáltal korrigálni lehet azt a politikai „tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár”. Lehetőséget ad arra, hogy a „végzetes és téves meghívást”, a befogadási politikát és az ezért felelőssé tehető politikusokat demokratikusan, politikai eszközökkel le lehessen győzni. Továbbá esélyt ad arra, hogy Európa megvédje határait, valamint megállítsa az illegális bevándorlást és a „fenyegető iszlamizálódást” – fogalmazott az MTI beszámolója szerint.

Tudatta, idén Ausztriában nyolc gyilkosság történt, amelyből hetet migrációs hátterű ember követett el. Ausztria egy keresztény európai ország, és azoknak, akik oda mennek, kötelességük, hogy beilleszkedjenek, elfogadják az osztrákok értékeit – tette hozzá. Kitért arra is, hogy nem szeretné, ha a nemzetállamok megszűnnének és Európa egy központosított szövetségi állammá alakulna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.