Beismerő vallomás Brüsszelből

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság beismerte, hogy valóban tervben volt a nemzeti érdekeket az uniós érdekkel összeegyeztethetetlennek tartó etikai szabályzat elfogadása – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 04. 15:44
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság, hogy szankcionálni akarta a nemzeti érdekeket.

Ahogy azt a V4NA Hírügynökség megírta, az EESC egy új etikai kódexet fogadott el, melynek egy tervezetében az érdekütközések közé sorolta a nemzeti érdekek képviseletét. A cikk megjelenése után 2 nappal a bizottság kiadta a viselkedési szabályzatot, melyben az említett bekezdésben már teljesen más szöveg szerepelt. A V4NA kérdésére az EESC sajtóosztálya elismerte, hogy egy korábbi tervezetben szerepelt ilyen, de mint írják „több ötlet és javaslat is született”. Állításuk szerint a végleges tervezetet a V4NA első levele előtt szövegezték.

Tehát azt elismerik, hogy a dokumentum valóban létezett. Mivel azt tárgyalták és módosították is, ezzel azt is elismerték, hogy a szervezet vezetősége el akarta fogadtatni azt, azonban ellenállásba ütközött a szervezeten belül is.

Arra ugyanakkor nem válaszoltak, hogy miért gondolták összeegyeztethetetlennek a nemzeti érdekeket az uniós közös érdekkel, és hogy hogyan definiálják az Európai Unió érdekeit, a mi szerintük NEM egyezik a nemzetek érdekeivel – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.