Bekérették a lengyel külügyminisztériumba Izrael nagykövetét

Bekérették a varsói külügyminisztériumba hétfőn Izrael varsói nagykövetét Jiszráel Kac ügyvezető izraeli külügyminiszter előző napi kijelentése miatt, amely szerint a „lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust”.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykövettel feltehetőleg Kac újabb, hétfőn tett, az előző napi kijelentéssel hasonló szellemű nyilatkozatát is megvitatják.

A lengyel külügyi tárca Twitter-oldalán tett bejegyzése szerint Kac nyilatkozatai „nemcsak sértőek, hanem negatív érzelmeket gerjesztenek a két nemzet között”, elősegítik a lengyel- és a zsidóellenességet. „Elvárjuk az izraeli fél megfelelő reakcióját” – szögezte le a lengyel külügy.

Kac vasárnapi kijelentése nyomán kétségessé vált Lengyelország részvétele a visegrádi négyek (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia – V4) és Izrael jeruzsálemi kormányfői csúcsértekezletén. A találkozóra a tervek szerint hétfőn érkeznek a V4 vezetői, az érdemi tárgyalások másnap, kedden lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.