Belgium szankcionálja azokat a légitársaságokat, amelyek nem ellenőrzik a Covid-igazolásokat

Chicagóban már több a gengszter, mint a rendőr · Az Atletico Madrid szurkolói nem kérnek a bajkeverő Griezmannból · Nem tudja garantálni a biztonságot a svéd parti őrség · Belgium szankcionálja azokat a légitársaságokat, amelyek nem ellenőrzik a Covid-igazolásokat.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 14. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chicagóban már több a gengszter, mint a rendőr

„Az idei és rekordméretű nyugdíjba vonulási hullám miatt a Chicagói rendőrség állománya olyan mértékben lecsökkent, hogy az USA harmadik legnépesebb városában már kilencszer több gengszter tevékenykedik a város utcáin, mint rendőr” – jelentette be David Brown, a chicagói rendőrség egyik belső ellenőre. A rendőrség 117 ezer olyan bűnözőt tart számon Chicagóban, aki a városban serénykedő 55 szervezett bűnbanda valamelyikéhez tartozik.

A maradék állományban dolgozó rendőrök szerint a város demokrata polgármestere, Lori Lightfoot tehető felelőssé a nagyfokú elvándorlási hullám miatt, ugyanis Lightfoot teljesen lerombolta a rendőrség hitelét és presztízsét a rendőrségellenes retorikájával.

Az Amerikai Egyesült Államok több nagyvárosában, New Yorkban, Baltimore-ban és Minneapolisban is a kritikus szint alá csökkent a rendőrség létszáma, az elvándorlás folyamatos, a bűncselekmények száma pedig egyre nő.

Forrás: NYPOST

Az Atletico Madrid szurkolói nem kérnek a bajkeverő Griezmannból

Rájára a rúd a francia nemzeti labdarúgó-válogatott játékosára, Antoine Griezmannra. A svájci ellenfél – a várakozásokkal ellentétben – idejekorán hazatessékelte a Kékeket az Európa-bajnokságról, majd ezzel csaknem egy időben Griezmannt ázsiaiakkal szembeni gyűlölettel és rasszizmussal vádolták meg, a botrány egyik legfontosabb, japán szponzora még szerződést is bontott vele.

A napokban pedig olyan hírek röppentek fel, hogy „Grizou” jelenlegi klubja, az FC Barcelona azt fontolgatja, hogy visszaadná Griezmannt az Atletico Madridnak, ha a Barcelona megkaphatja Saul Niguezt. A csere akár egyszerűnek is tűnhetne, hiszen Griezmann 2014 és 2019 között az Atletico Madrid csapatában töltött el a sportkarrierje szempontjából fontos tanulóéveket, csakhogy az Atletico Madrid szurkolói már nem kérnek a bajkeverő Griezmannból. Grizou-t árulónak titulálják, aki szégyenszemre épp az „ellenséges” táborhoz (Barcelona) szerződött le. A madridi szurkolók a Twitteren indították el a #Griezmann, nem kérünk belőled hashtaget, amely alatt szép számmal jelennek meg az „áruló” és a „bandita” jelzők a francia focistával összefüggésben.

Forrás: RTBF

Nem tudja garantálni a biztonságot a svéd parti őrség

Egyre több feladata van a vízi hatóságnak, de a számára biztosított források egyre csökkennek, egyre „több alkalmazottra lenne ahhoz szükség, hogy biztosítva legyen a jelenlétünk a vízen, ahol lennünk kellene” – mondja a parti őrség (Kustbevakning) első embere, Therese Mattsson. A vezető szerint elég hajóval és technikai felszereléssel rendelkeznek, ugyanakkor nincsen elég emberi erőforrás munkájuk ellátására. A feladat, többek között a vízi áruforgalom növekedésével egyre több, amivel a jelen lévő rizikó nagysága is növekedik. A vám- és parti őrség szakszervezetének nemrégiben publikált jelentése is arra mutat rá, hogy a helyzet súlyos, a parti őrség alig képes teljesíteni feladatát.

Forrás: GÖTEBORGS POSTEN, Bugnyár Zoltán

Belgium szankcionálja azokat a légitársaságokat, amelyek nem ellenőrzik a Covid-igazolásokat

A belgiumi Halle-Vilvoorde járás főügyésze, Ine Van Wymersch bejelentette, hogy a belga hatóságok szankcionálni fogják azokat a nemzetközi légitársaságokat, amelyek a brüsszeli nemzetközi reptérre vagy onnan légi utasokat szállítva nem ellenőrzik felszállás előtt a járvány megfékezése miatt kötelezően előírt Covid-igazolásokat, és a tartózkodási címet feltüntető formanyomtatvány kitöltését. Ez utóbbi egy esetleges kontaktkutatás során válhat fontos dokumentummá, ha a légi járat egyik utasáról utólag kiderülne, hogy mégis megfertőződött a vírussal.

Az Európai Unió tagállamainak többsége már előírta a tartózkodási címet feltüntető nyomtatvány kitöltését és összegyűjtését, de több légitársaság kapott már figyelmeztetést azért, mert ezt a kötelességüket rendszeresen elmulasztják.

Belgiumban mostantól azonban 48 ezer euró pénzbüntetést is kiszabhatnak a bíróságok arra a légitársaságra, amelynek alkalmazottai nem tartották be a fontos előírást. Ezzel egy időben a renitens utasokat 250 eurós pénzbírsággal fogják sújtani. A befizetés megtagadását egy 750 eurós befizetési csekk követi majd, ezután pedig az együttműködést elutasító utas bírósági tárgyalása következhet.

Forrás: BRUSSELSTIMES

(Borítókép: Repülőgépek várakoznak egy reptéren. Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.