Belgiumban listáznák az észak-afrikai bajkeverőket

Az üdülővárosok védik magukat, nem vállalják a partra érkező tömeg jelentette kockázatot.

Magyar Nemzet
2020. 08. 11. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülésezett kedden a belga szövetségi parlament belügyekkel foglalkozó bizottsága, hogy vizsgálja, észak-afrikai fiatalok egy csoportja hogyan robbanthatott ki tömegverekedést a múlt hétvégén Blankenbergében, a népszerű belga strandvárosban. Lapunk is cikkezett róla, hogy a kiérkező rendőrök felelősségre akarták vonni a részeg és zajos fiatalokat, akik válaszul napernyőket, strandszékeket dobáltak az egyenruhásokra. Az összecsapásokban kilenc rendőr megsérült, több belga tengerparti település pedig bezárkózott az alkalmi fürdőzők előtt.

A brüsszeli ülést a bevándorlásellenes Új Flamand Szövetség (N-VA) frakciója hívta össze, az N-VA képviselői szerint az üdülővárosokat a belga kormány egész egyszerűen cserben hagyta, ezért helyénvaló, hogy a települések most védik magukat, és nem vállalják a partra érkező tömeg jelentette kockázatot. A baloldali pártok közben arra figyelmeztettek: nem lehet egyetlen incidens alapján mindenkit megbélyegezni, aki Észak-Afrikából származik.

Szó van róla, hogy Belgium a strandok és az oda irányuló tömegközlekedés esetében is listázni fogja a huligánokat, akiket gyakorlatilag kitiltanak a tengerpartról – hasonló rendszer már az első osztályú focimeccsek miatt érvényben van. Amennyiben a tilalom alá esők mégis megjelennek (akár már a strandra közlekedő vonaton), súlyos bírsággal lesznek sújthatók. A bevándorlásellenesek bár támogatják a kezdeményezést, szerintük az alapvető problémát, az ország elhibázott migrációs politikáját nem orvosolja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.