Belgiumban több iskolát újra be kellett zárni a fertőzések miatt

Belgiumban három iskolát újra be kellett zárni a tanulók körében előforduló koronavírusos esetek miatt – írta csütörtökön a helyi sajtó.

Forrás: MTI2020. 06. 18. 21:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolák a vallon és flamand tartomány keleti részén, továbbá Brüsszelben találhatóak. A diákok szüleit szerda este tájékoztatták az intézkedésről, és a hatóságok felkérték őket, hogy két hétig tartsák gyerekeit karanténfelügyelet alatt. Az iskolák csak szeptember elején nyitnak ki újra. A felnőtteket, akik közvetlen kapcsolatban voltak a fertőzött gyermekekkel, szintén karanténra kötelezték.

Az országban a járvány egy nap alatt tíz halálos áldozatot követelt, míg 104 új fertőzöttet regisztráltak. A legtöbb esetet továbbra is a flamand régióból jelentik.

A szomszédos Hollandiában a helyi sajtó arról számol be, hogy csütörtökön rekordalacsony volt az intenzív kórházi részlegekben kezelt páciensek száma a vírus ottani elterjedése óta. Ernst Kuipers, a holland ápolók szövetségének elnöke szerint az ország legtöbb intenzív egységében már nem kezelnek koronavírussal fertőzött beteget.

Hollandiában csütörtökre virradóra négy ember halt meg a járvány okozta megbetegedésben, az új fertőzöttek száma 115-tel bővült. Luxemburgban hat új esetet jelentett csütörtökön a helyi közegészségügyi hatóság. Tizenhárom beteget ápolnak a kórházakban, intenzív ellátásban már csak ketten részesülnek. Halálesetről már hetek óta nincs hír a valamivel több mint félmillió lakost számláló nagyhercegségből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.