Beosztjuk a szájmaszkokat

Sikerült öt darabra felduzzasztani a házi készletet.

2020. 04. 17. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra mutatták a tv-ben a vírus elleni küzdelemben életüket vesztett orvosok fotóit, a mentők változatlanul szirénázva mennek le, s fel a házunk előtt. Most már a helikopterek rotorjainak zajai is társultak ehhez. A közelünkben vannak parkok, azokat állandóan ellenőrzik, nehogy bárkinek sétálni támadjon kedve. A jelenleg is tartó karantént a napokban május 3-ig meghosszabbították. Az elmúlt bő egy hónap után újabb hetek várnak ránk. Így nem olyan könnyű ünnepelni. A három tavaszi ünnepet (húsvét, április 25., május 1.) a négy fal között töltjük.

Aki csak teheti 10-15 naponta megy vásárolni. Piacokat még az elején bezárták. Nincs már felhőtlen lötyögés a sorok között és álmodozás arról, mit is főzhetnék. Lista, szlalomozás, lehető legkevesebb idő eltöltése odabent – ez most a legfontosabb, a több száz négyzetméter alapterület és professzionális ipari légszűrő ellenére. Dupla sorban állás, kint és bent is, ahol hőmérőznek, kötelező szájmaszk, ami miatt folyamatosan bepárásodik szemüveg, ugyanakkor a kontaktlencse szóba sem jöhet, azon is megtapadhat vírus. A lista mellett próbálok minden olyat bedobálni a bevásárlókocsiba, ami sokáig eltartható. Majd otthon fokozatosan kitalálom, hogy mindabból amit felhalmoztam, mit lehet főzni.

Lombardia megyében (Milánó) két hete kötelező szájmaszk. Olaszország egy napi szájmaszk-szükséglete 90 millió darab. Első körben a veszélyeztetett társadalmi csoportok kapnak ingyen. Szóval, a szájmaszk hiánycikk. Online rendelésnél az első szállítási dátum május vége, de azért rendeltünk. Biztos, hogy még hosszú hónapokig ez helyettesíti a „make up”-ot. Folyamatosan vadászok a maszkokra. Naponta hívom a közeli gyógyszertárakat. Ha valahol van, akkor is csak maximum 2-3-at lehet venni fejenként. Ha szerencsénk van, 2 euróba kerül darabja. Szóval, eddig sikerült 5 darabra felduzzasztani a házi készletet. A festékboltban megrendeltünk 30 darabot, de még mindig várják a szállítmányt. Takarékoskodnunk kell az ezzel az öt darabbal, nincs felesleges kiruccanás a boltba, ami mínusz egy maszkot jelent a leltárból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.