Berlinben háromszáz embert vettek őrizetbe a tüntetések miatt

Összesen mintegy háromszáz embert vett őrizetbe a német rendőrség szombaton Berlinben azokon a tüntetéseken, amelyeken a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakoztak.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 23:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromezer ember gyűlt össze az orosz nagykövetségnél, itt nagyjából 200 embert vettek őrizetbe, miután a tiltakozók egy csoportja üvegekkel és kövekkel dobálta meg a rendőröket, és „heves összetűzések” törtek ki – közölte Andreas Geisel belügyi szenátor, a tartományi rangú német főváros kormányának közrenddel kapcsolatos ügyekért felelős tagja, aki szélsőségesnek nevezte a tüntetőket. Hét rendőr megsebesült.

Szombaton összesen csaknem 38 ezer ember vett részt Berlinben különféle megmozdulásokon.

A legnagyobb tüntetés, amelyen egyes hírek szerint 21 ezren vettek részt, a Reichstag épületénél volt. A rendőrség szombat este feloszlatta a koronavírussal kapcsolatos kormányzati politika ellen tiltakozó tömeget. A résztvevők a dpa helyszíni tudósítása szerint megrohamozták a lépcsőn felsorakozó rendőröket, de a rendőrök visszaszorították őket. Dulakodás alakult ki, és a rendőrség paprikasprayt is bevetett.

Hasonló jelszavakat hangoztató – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó -, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.