Berlusconi: Ez a lehető legjobb megoldás a Néppárt és a Fidesz számára is

Forrás: MTI2019. 03. 20. 21:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz számára a legjobb megoldásnak nevezte Silvio Berlusconi a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke szerda este kiadott közleménye Orbán Viktor bejelentését, miszerint a magyar kormánypárt egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az EPP-ben.

A volt olasz miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az EPP és a Fidesz közti „megállapodás” egyrészt nem gyengíti az EU legjelentősebb politikai családját az európai választások előtt néhány héttel. Másrészt – tette hozzá Silvio Berlusconi – időt ad a Fidesz állásfoglalásának „nyugodt értékelésére”.

Berlusconi hozzátette, a Hajrá Olaszország, valamint ő is személyesen mindent megtett annak érdekében, hogy az EPP az európai parlament első számú frakciója legyen, és ebben az Orbán Viktorral való kiváló kapcsolata is szerepet játszott.

„Közösen akarjuk megváltoztatni ezt az Európát hatékonyabbá téve és közelebb hozva a polgárok igényeihez: ehhez azonban erősnek és egységesnek kell lennünk” – írta Silvio Berlusconi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.