Bernie Sanders elhagyhatta a kórházat, szívinfarktusa volt

Bernie Sanders, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa pénteken elhagyhatta a nevadai kórházat. Orvosai először ismerték el, hogy szívinfarktusa volt.

Forrás: MTI2019. 10. 05. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus kampánymenedzsere pénteken este szintén közleményben erősítette meg, hogy a 78 esztendős politikus szívinfarktuson esett át. Bernie Sanders kedd este, egy Las Vegasban tartott kampányrendezvényre igyekezvén lett rosszul. Azonnal kórházba szállították, és miután koszorúér-elzáródást állapítottak meg, még aznap éjjel kettős sztent-beültetést hajtottak végre rajta.

A sztent a beszűkült ereket kitámasztó fémháló, amely megakadályozza az ér esetleges elzáródását. Jeff Weaver, a szenátor kampánytanácsadója szerdán közölte: átmeneti időre felfüggesztik a kampányt. Egyelőre nem jelentették be, hogy Sanders mikor indul újra kampánykörútra.

A politikus pénteken este a Twitteren mondott köszönetet orvosainak, és a mikroblogban közzétett egy videót is, amint a feleségével egy parkban sétál. „Éppen néhány órával ezelőtt jöttem ki a kórházból és remekül vagyok” – mondta a szenátor a videón.

Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, aki szintén a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázik, vacsorát küldött Sandersnek és a Washingtonban dolgozó kampánycsapata munkatársainak is. Warren még szerdán a Twitteren kívánt gyors javulást és mielőbbi visszatérést a kampányba Sandersnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.