Bevándorlók zaklatják a német fürdők vendégeit

Agresszívan viselkedő, „észak-afrikai kinézetű” férfiak okoztak riadalmat és szólalkoztak össze más vendégekkel Düsseldorf egyik szabadtéri fürdőjében a hét végén.

Magyar Nemzet
2019. 07. 04. 11:12
A man jumps into a floating swimming pool anchored on the bank of Spree river in Berlin
Vége a nyugodt pihenésnek a strandokon Fotó: REUTERS/Fabrizio Bensch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agresszívan viselkedő, „észak-afrikai kinézetű” férfiak okoztak riadalmat és szólalkoztak össze más vendégekkel Düsseldorf egyik szabadtéri fürdőjében a hét végén – számolt be róla a helyi sajtó.

A nyugat-németországi városban a hét végén kétszer is be kellett zárni a Rheinbad nevű, a kánikula miatt zsúfolásig megtelt fürdőt, a rendőrség szerint ugyanis összesen legalább négyszázan rendetlenül viselkedtek, többségük fiatal férfi, ám azt a Junge Freiheit nevű hírportál teszi hozzá: főleg észak-afrikai származásúakról van szó. A rendetlenkedők hangosan kiabáltak, az ugródeszkákról a vízbe csobbantak, és zaklatták a pihenni vágyó vendégeket. A fiatalemberek közül ketten össze is verekedtek, a medence körül kergették egymást. Őket egy török családapa intette nyugalomra – írja a Hürriyet című török napilap –, és a rendőrség által nem hivatalosan az észak-afrikai bűnözőkre használt „nafriknak” nevezte őket.

A randalírozók közül ekkor többen körbevették a családapát. Mielőtt azonban tömegverekedés tört volna ki, megérkeztek a rendőrök, akiket egyáltalán nem fogadtak szívélyesen a bevándorlók: sajtóbeszámolók szerint üres üvegeket és más tárgyakat dobtak feléjük. A rendet csak azután sikerült helyreállítani, hogy a rendfenntartók erősítést kértek. A szombati incidens után vasárnap hasonló, ám kevésbé veszélyes eset miatt kellett bezárni a fürdőt.

Vége a nyugodt pihenésnek a strandokon
Fotó: REUTERS/Fabrizio Bensch

– Ez az első alkalom, hogy a fürdőt nem az időjárás, hanem más miatt kellett bezárnunk – mondta a Die Welt című napilapnak Ralf Merzig igazgató. A DPA német hírügynökségnek nyilatkozó szakemberek szerint a kánikula elől valódi menhelyet jelentő fürdők egyre veszélyesebb és agresszívabb helyekké válnak Németországban. Múlt hét hétfőn Essenben egy úszómestert és egy fiatal lányt támadott meg fiatalemberek egy csoportja. Hessenben múlt szerdán kétszáz ember próbált behatolni a túlzsúfoltság miatt ideiglenesen bezárt helyi fürdőbe, sértegették és köveket dobáltak a biztonsági emberekre. Egy mannheimi incidens során két család szólalkozott össze, aminek a végén öt ember, köztük két gyermek szenvedett kisebb sérüléseket, amikor az egyik férfi paprikaspray-t fújt az arcukba.

– A kültéri medencék körül egyre erőszakosabban viselkednek az emberek. Egyre rosszabb lett a helyzet az elmúlt tíz-tizenöt évben – közölte Peter Harzheim, az úszómesterek szakszervezetének elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.