Bevásárlás a vírus idején

Minden zöldség és gyümölcs előre van csomagolva.

2020. 03. 30. 19:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én már csak D-vasárnapnak hívom azt a február végi vasárnapot, amikor először hallottunk híreket arról, hogy az országban megjelent a koronavírus. Ez volt az első, és eddig szerencsére az utolsó alkalom, hogy több méteres üres tésztáspolcok voltak a boltokban. Akkor úgy döntöttem, hogy legalább hétfőig kibírom a vásárlást. Addigra a polcok újból megteltek áruval.

Azóta a bevásárlás is megváltozott. A szigorú intézkedések miatt, csak egy ember mehet boltba, a hatóságok mindenkit nyomatékosan kérnek, hogy próbálja minél kevesebbszer elhagyni otthonát a bevásárlás miatt.

A mélygarázsok liftjeit a kezdetektől lezárták. Eleinte csak kint álltunk sorban az üzlet előtt, kissé hézagosan: egy ember kijött, egy másikat beengedtek. Manapság már bent a boltban is van egy másik sor, ahol hőmérőzik a vásárlókat. Sokszor saját eldobható kesztyűvel felszerelkezve indultam el bevásárolni, de sorban állás közben mindenkinek adnak egy párat. Olaszosan viccelődve az eladó agitált, hogy többet vegyek el belőle, mert „holnaptól” már darabja 10 euróba kerül. De legalább rámosolyogtunk egymásra, ugyan a maszk mögül.

A zöldség- és gyümölcspultnál az elején hosszan elidőztünk és távolról próbáltuk ellesni a másiktól a technikát, vajon kesztyűben hogyan nyitja szét az összetapadt zacskót. Ma már szinte minden zöldség és gyümölcs csak becsomagolva kapható. Viszont, így, nehezebb kordában tartani a költségeket. Hiába csak két articsókát szeretnék, a csomagolásban 4 db van.

Szigorúan a bevásárló listára hagyatkozom, és már nem szövök helyben terveket, hogy vajon ebből a gusztusos halból mit főzhetnék?! Bizonyos termékeket, amik nem indokoltak a létfenntartáshoz (illatgyertya, zokni..), nem lehet megvásárolni, ott „mosolyognak” ránk piros fehér csíkos szalag mögött, és türelmesen várják a jobb napokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.