Biden megtagadná Donald Trumptól a hírszerzési információkat

Az Egyesült Államok nemrég beiktatott új elnöke szerint elődje veszélyes és óvatlan.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 10:31
BIDEN, Joe
Washington, 2021. január 22. Joe Biden amerikai elnök a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságról beszél a washingtoni Fehér Házban 2021. január 22-én. MTI/EPA/Consolidated News Photos/Pool/Ken Cedeno Fotó: Ken Cedeno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök az amerikai CBS csatornának adott péntek esti interjújában kijelentette: nem szeretné, ha elődje, Donald Trump a továbbiakban is kapna hírszerzési tájékoztatókat. A hírszerzési információk a szokásjog szerint a már leköszönt amerikai elnököknek is járnak. Biden minden további nélkül megtagadhatja ezeket Trumptól. Az új elnök elmondása szerint Trump esetében amiatt határozna másképp, mert

a volt elnöknek „kiszámíthatatlan a viselkedése”.

– Milyen előnyökkel szolgál, ha megadjuk neki ezeket az információkat? Azonkívül, hogy egy óvatlan pillanatban kikotyoghat valamit? – fogalmazott az Egyesült Államok 46. elnöke, aki az eddig csak részletében sugárzott beszélgetés során azt sem tagadta, hogy veszélyesnek és óvatlannak találja Trumpot.

A CNN az üggyel kapcsolatosan egyébként megjegyzi: a republikánus politikus a hivatalból való távozása óta egyetlen egyszer sem kért hozzáférést titkosított információhoz. A hírszerzési tájékoztatókat Trump elnökként egyébként sem naponta olvasta, hanem hetente két-három alkalommal felvilágosították azok tartalmáról – teszi hozzá a liberális hírcsatorna.

Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.