Bizottságot állított fel az orosz parlament a külső beavatkozás kivizsgálására

Bizottságot állított fel az Oroszország belügyeibe való külföldi beavatkozás kivizsgálására hétfői rendkívüli ülésén az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma.

Forrás: MTI2019. 08. 19. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület elnöke Vaszilij Piszkarjov, a kormányzó Egységes Oroszország párt képviselője, aki egyúttal a háznak a biztonsággal és a korrupció elleni harccal foglalkozó bizottságának is az elnöke. A bizottság létrehozását mind a négy parlamenti párt támogatta.

Piszkarjov felkérte az orosz külügyminisztériumot, rendvédelmi szerveket és a tömegtájékoztatási és távközlési hatóságot (Roszkomnadzor), hogy tájékoztassák a testületet az orosz belügyekbe való külföldi beavatkozás tudomásukra jutott eseteiről.

Augusztus folyamán korábban az orosz diplomáciai tárca és a parlament felsőháza képviselői részéről hangzottak el olyan vádak, amelyek szerint az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége és néhány nyugati tömegtájékoztatási eszköz olyan tájékoztatást adott ki a szeptemberi fővárosi képviselőtestületi választásokból kizárt független jelöltaspiránsok melletti tüntetésekről, amelyet a részvételre való buzdításként lehetett értelmezni.

Jon Huntsman távozó moszkvai amerikai nagykövet az Eho Moszkvi rádiónak múlt héten nyilatkozva azt mondta, hogy az általa vezetett külképviselet konzuli tájékoztatást adott ki a tiltakozásokról, amely a rendbontás és az őrizetbe vételek lehetőségére figyelmeztetett. Ez a diplomata szerint nem jelentett beavatkozást az orosz belügyekbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.