Boldog születésnapot kíván az ENSZ-nek a miniszterelnök

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Önöknek nemcsak nagyszerű múltja van, de szép jövő előtt is állnak.”

Forrás: MTI2020. 09. 27. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök boldog születésnapot kíván az ENSZ-nek alapítása 75. évfordulójának alkalmából.

A miniszterelnök az Európai Tanács elnöke, Charles Michel Twitter-oldalán vasárnap közzétett videóban úgy fogalmazott: – Önöknek nemcsak nagyszerű múltja van, de szép jövő előtt is állnak.

A videóban az Európai Tanács és az Európai Parlament elnöke mellett az Európai Unió 27 tagállamának vezetője is boldog születésnapot kíván a 1945. október 24-én alapított ENSZ-nek.

Orbán: A jogállamiságról szóló vita a „fukarok” titkos fegyvere

„A jogállamiságról szóló vita a »fukarok« titkos fegyvere, amivel szeretnék megakadályozni a koronavírus-járvány elleni pénzalap (Next Generation Fund) létrehozását” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. A kijelentést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár idézte szombaton közzétett Twitter-üzenetében.

A magyar miniszterelnök szerint a jogállamisággal kapcsolatos vita kiváló eszköz arra, hogy bizonyos tagállamok blokkolják az Európai Unió egyes költségvetési és pénzügyi terveit.

„Azt hiszem, ma a jogállamisági vita a »fukarok« – különösen a hollandok – rejtett fegyvere a Next Generation Fund leállítására. Bármilyen kapcsolat vagy összefüggés létrehozása a jogállamiság és az EU pénzügyi érdekei között nem más, mint a Tanács Next Generation Fundra vonatkozó döntésének és politikájának a blokkolása. Tehát nem a jogállamiságról van szó, hanem arról, hogy egyes országok hogyan tudják megállítani a nyáron meghozott döntés végrehajtását” – fogalmazott az interjúban a kormányfő.

Orbán Viktor: Magyarország megerősödve kerül ki a válságból

A koronavírus-járvány első hullámához képest fontos változás, hogy most közelebb vagyunk ahhoz, hogy legyen vakcina – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A kormányfő szerint Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják. Mint mondta, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.