Boris Johnson lehet az új Churchill?

Forrás: Hír TV2019. 07. 24. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon karakán és bohém figurának nevezte az új brit miniszterelnököt Szabó Dávid, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte többek között ezért is megosztó és azért, mert a Brexit kérdésében már korán nagyon radikális álláspontot képviselt.

„Megvan benne a potenciál, hiszen nem véletlenül várt és küzdött ezért a pozícióért, de azt azért nem állíthatjuk az eddigi teljesítményei alapján, hogy biztosra vehető, hogy ő itt történelmet fog írni, de a lehetőséget most kivívta magának.”

A XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója szerint Johnson politikája annyiban másabb, hogy Theresa May kormánya fel sem vetette azt, hogy megállapodást nélkül is kieshetnek. May azt gondolta, ha az Unió nem hajlandó méltányos módon elengedni az Egyesült Királyságot, nekik akkor is jobb lesz kint. Ezzel szemben pedig Boris Johnson a programjában eddig és a győzelmi beszédében is arról beszélt, hogy egy nagyobb önbizalommal rendelkező attitűddel kell a briteknek megállni a helyüket a Brexit során és azt követően is.

Július 24-től Boris Johnson lesz a britek miniszterelnöke, Szabó Dávid elmondta, az Európai Unió szerinte nem lesz türelmes vele, de októberig a választók felé is konkrét lépéseket kell bemutatnia, programpontjainak legalább egy részét meg kell valósítania.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.