Brazíliában több mint 26 ezer új fertőzöttet azonosítottak az utóbbi 24 órában

Brazíliában 26 051-gyel nőtt a koronavírussal fertőzöttek, és 602-vel az elhunytak száma az utóbbi 24 órában – közölte vasárnap a brazil egészségügyi minisztérium.

Forrás: MTI2020. 07. 06. 6:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Latin-Amerika legnagyobb, 210 millió lakosú országában eddig 1 millió 603 ezer 055 fertőzöttet és 64 867 halálesetet regisztráltak. A gyógyultak szám meghaladja a 906 ezret.

A járvány egyik legfőbb góca az ország délkeleti régiójában található Sao Paulo, Rio de Janeiro, Espírito Santo és Mins Gerais államok területén. A térségben a fertőzöttek száma meghaladja az 553 ezret, a halottaké pedig csaknem harmincezer.

Az ország második legsúlyosabban érintett régiója északkeleten található kilenc tagállam területén. Ott eddig 547 ezer esetet regisztráltak majdnem 21 ezer halottal.

Brazília északi részéről hozzávetőleg 290 ezer esetet jelentettek és tízezer elhunytat.

Az ország középső és nyugati tagállamaiban, ahová később jutott el a járvány, eddig 117,3 ezer fertőzöttet és 2244 halálos áldozatot azonosítottak.

A legkevesebb fertőzöttet (96,4 ezer) a déli államokból jelentették 1915 elhunyttal.

Szakértők szerint a valós számok jóval nagyobbak lehetnek, mivel aránylag kevés koronavírus-tesztet végeznek. Tanulmányok és nemzetközi szervezetek becslései szerint a fertőzöttek száma a hivatalos adatok hétszerese, míg a halottaké a duplája is lehet.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.