Bronzkori harcos személyes tárgyait fedezték fel Németországban

Egy 3300 évvel ezelőtt meghalt katona személyes tárgyait fedezték fel a kutatók egy bronzkori csatamezőn Északkelet-Németországban.

Forrás: MTI2019. 10. 16. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakemberek 31 tárgyat, köztük egy fémből készített övdíszt, három ruhakapcsot és nyílhegyeket találtak a Neubrandenburgtól északra lévő Tollense-folyó mélyén.

A Göttingeni Egyetem professzora, Thomas Terberger szerint a tárgyakat valószínűleg a csatát követő fosztogatás elől rejtették el annak idején a folyóban.

A leletegyüttest még 2016-ban fedezték fel a Tollense-folyó völgyét érintő régészeti munkálatok keretében. Az ásatás a Göttingeni Egyetem, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány kulturális és örökségvédelmi hivatala és a Greifswaldi Egyetem vezetésével zajlott.

Az eredményekről az Antiquity című tudományos lapban számoltak be a kutatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.