Brüsszel elrontotta a beszerzést, most pedig megpróbálja letagadni a felelősségét

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: az uniós vakcinabeszerzés lassú és akadozik.

Forrás: FACEBOOK2021. 03. 23. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel elrontotta a vakcinabeszerzést, most pedig megpróbálja letagadni a felelősségét – írta Facebook-bejegyzésében Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: Az Európai Bizottság lebukott, mert nyilvánosságra kerültek azok a keretszerződések, amelyeket Brüsszel kötött a vakcinagyártókkal, a szerződéseken ráadásul a bizottság egészségügyért felelős biztosának aláírása is szerepel.

– Nem véletlen, hogy számos nyugat-európai politikus is ostorozza az uniót a beszerzések miatt, méghozzá nem túl finom hangnemben

– hangsúlyozta Hollik István, akinek videójában feltűnik Olaf Scholz német alkancellár markáns kritikája is az uniós vakcinabeszerzésről. – Brüsszel úgy próbálja védeni magát, hogy az orosz vakcinát támadja – jelezte az igazgató, aki idézte Thierry Bretont, az Európai Bizottság egyik tagját, aki szerint az uniónak az égvilágon semmi szüksége nincs a Szputnyik V oltóanyagra.

Hollik István kifejtette:

Magyarországon már csaknem hétszázezer ember van biztonságban, mivel olyan oltóanyagot kapott, amelyet nem az Európai Unió, hanem Magyarország szerzett be.

– Ezért ne próbálja nekünk bemagyarázni egyetlenegy brüsszeli bürokrata se, hogy az unióból érkezik elegendő vakcina, és Brüsszel nem rontott el az égvilágon semmit, mert tudjuk, hogy ez nem így van – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.