Brutális harcok dúltak a fehérorosz fővárosban + fotógaléria

Rengetegen megsérültek, amikor a rendőrök erőszakkal próbálták megfékezni a felbőszült tömeget.

Forrás: MTI2020. 08. 10. 16:24
CIHANOUSZKAJA, Szvjatlana
Minszk, 2020. augusztus 10. Ellenzki tntetk Minszkben 2020. augusztus 9-n, a fehroroszorszgi elnkvlaszts estjn, miutn bezrtak a szavazhelyisgek. A vlasztsi bizottsg tjkoztatsa szerint a 26 ve hatalmon lv Aljakszandar Lukasenka fehrorosz llamf a szavazatok 80,23 szzalkval elspr gyzelmet aratott f rivlisa, Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzki elnkjellt ellen, aki a voksok 9,9 szzalkt szerezte meg. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a fehérorosz választási bizottság adatai szerint a hivatalban lévő Aljakszandr Lukasenka 80,23 százalékkal győzedelmeskedett a vasárnapi választásokon a 9,9 százalékot gyűjtő Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki jelölttel szemben, az eredmények kihirdetése azonban szerte az országban zavargásokat idézett elő.

A felbőszült tömeg megfékezésére a rendőri szervek hang- és könnygázgránátokat, valamint gumilövedékeket is bevetettek, nem csoda, hogy az összecsapások során számos ember megsérült, a Vjaszna-96 (Tavasz-96) jogvédő szervezet pedig egy tüntető haláláról is beszámolt, amit a fehérorosz egészségügyi minisztérium és belügyminisztérium kategorikusan tagadott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.