Christian Kern az orosz állami vasúttársaság felügyelő bizottsági tagja lett

Christian Kern egykori osztrák kancellárt beválasztották az orosz állami vasúttársaság (RZSD) felügyelő bizottságába – közölte kedden az RZSD Moszkvában.

Forrás: MTI2019. 07. 16. 21:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 53 éves szociáldemokrata politikust és menedzsert, aki korábban az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vezetője is volt, Oroszországban a német hírügynökség szerint főként azért becsülik, mert ellenzi a kelet-ukrajnai konfliktus miatt elrendelt uniós szankciókat.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) volt elnöke 2016 májusa és 2017 decembere között töltötte be a kancellári tisztséget.

Kern még kancellári tisztségben – a 2017-es Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – bírálattal illette az Oroszország ellen elrendelt európai uniós büntetőintézkedéseket. Hivatali ideje alatt alapozták meg az úgynevezett szocsi párbeszédet is. A tudományok, művészetek és képzés fejlesztését szolgáló orosz-osztrák bilaterális civiltársadalmi fórum hivatalosan 2019 májusában kezdte meg működését.

Az APA osztrák hírügynökség megjegyezte, hogy más osztrák politikusok is igyekeznek fenntartani a jó kapcsolatotokat Oroszországgal. Wolfgang Schüssel volt kancellár például nemrég a Lukoil orosz olajvállalat felügyelő bizottságának tagja lett. Az osztrák néppárti politikus 2000 februárja és 2007 januárja között töltötte be a kancellári tisztséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.