Condoleezza Rice: Nem okos felvetni, hogy Trump nem az amerikaiaknak köszönheti a megválasztását

Forrás: MTI2019. 09. 12. 6:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ennek feltételezésével leértékeljük a wisconsini és a michigani, vagy más államokban élő amerikaiakat, akik úgy döntöttek, hogy Donald Trumpra adják a szavazatukat” – hangoztatta Rice, aki a szintén republikánus George W. Bush elnök kormányzatában volt először nemzetbiztonsági tanácsadó, majd a külügyi tárca irányítója.

A politikus a tévé műsorvezetőnőjének fejtegetésére reagált, aki arról kérdezte, nem igaz-e, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás – ahogyan fogalmazott – „valójában működött”, megakadályozva Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt győzelmét.

Rice kifejtette: „függetlenül attól, hogy valaki szereti-e az elnököt, azt gondolja, hogy neki kellett lennie az elnöknek vagy másnak, azért tessék hitelt adni azoknak az amerikaiaknak, akik elmentek választani és arra adták a voksukat, akiről úgy gondolták, változást hoz”. Hozzátette: inkább arra kellene összpontosítani a figyelmet, hogy vajon miért szavaztak olyan sokan Donald Trumpra.

„Az igazi kérdés az, hogy odafigyelünk-e az emberek üzeneteire, azokéira, akik a globalizáció vesztesei, mint például a munka nélkül maradt bányászok Nyugat-Virginiában, vagy az opiátfüggők Pennsylvaniában” – fogalmazott a politikus. Megjegyezte: ezzel kellene foglalkozni, és nem azzal, hogy ellopták-e a választási győzelmet Clintontól.

Condoleezza Rice korábban is pozitívan nyilatkozott Donald Trumpról és kormányzata munkájáról. Idén júniusban például, szintén az NBC televízióban, egyértelműen világossá tette, hogy – az őt kérdező riporterrel ellentétben – meggyőződése szerint Trump elnöksége alatt a fajgyűlölet egyáltalán nem erősödött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.