Csaknem 10 ezer állatot mentettek ki állathalmozók fogságából egy német tartományban

Egy német tartományban 10 év alatt csaknem 10 ezer állatot mentettek ki állathalmozók fogságából.

Forrás: MTI2020. 01. 30. 22:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) kormánya a düsseldorfi parlamentben a Zöldek egy kérdésére válaszolva közölte, hogy a tartományi hatóságok az elmúlt 10 esztendőben 354 esetben léptek fel úgynevezett állathalmozók, állatokat kényszeresen gyűjtögető emberek ellen, és eközben csaknem 10 ezer állatot koboztak el tőlük. A kimentett állatok között több mint 1500 egér és szintén több mint 1500 macska, valamint 1200 kutya szerepel. Az állatok kiszabadítására 1,7 millió eurót (575 millió forint) költöttek.

Az állathalmozást (animal hoarding) pszichológusok a Messie-szindróma, a kényszeres gyűjtögetés, más néven beteges halmozás egyik formájának tartják. Az NRW-kormány válasza szerint az ilyen állattartók sokszorosan túlvállalják magukat, és aztán elhanyagolják állataikat, amelyek közül sok a hatósági intézkedés idején már olyan rossz állapotban van, hogy szükséges az elaltatásuk.

Az állathalmozók gyakran visszaesők, ezért az észak-rajna-vesztfáliai kormány „lehetséges eszköznek” tartja az állattartás tilalmának elrendelését az esetükben. A parlamenti válasz szerint segítség lehet a „feltűnést keltő állattartók” központi nyilvántartása is. A düsseldorfi tartományi kormányt már kérték is arra, hogy teremtse meg ehhez a jogi alapot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.