Csaknem 800 kilogramm kokaint foglaltak le a szenegáli fővárosban

Csaknem 800 kilogramm kokaint foglaltak le szenegáli vámtisztviselők a főváros, Dakar egyik kikötőjében egy hajón, amely új járműveket szállított Brazíliából, a kábítószert a járművekben elrejtve találták meg – közölték hétfőn a helyi vámhatóságok.

Forrás: MTI2019. 07. 01. 19:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez egy héten belül a második nagyobb kábítószerfogás a dakari kikötőben. A múlt szerdán 238 kilogramm kábítószert foglaltak le itt, így kevesebb mint egy hét alatt több mint egy tonna kokaint foglaltak le ebben a kikötőben.

A helyi sajtó szerint az esettel kapcsolatban legalább 15 szenegáli állampolgárt őrizetbe vettek.

A Dél-Amerikából Európába tartó kokainszállítmányok esetében a kábítószercsempészek Nyugat-Afrikát használják az átrakodáshoz.

2017-ben rekordmennyiségű – csaknem 2000 tonna – kokaint állítottak elő világszerte – derült ki az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) június 25-i éves jelentéséből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.