Csaknem száz menedékkérőt fogtak el Olaszországban a szlovén határ közelében

A hatóságok feltételezése szerint a migránsokat embercsempészek vitték Szlovéniából Olaszországba. Az úton lévő illegális bevándorlókat San Dorligo della Valle település mellett tartóztatták fel.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem száz menedékkérőt fogott el az olasz rendőrség Trieszt megyében, a szlovén határ közelében pénteken.

A kisebb csoportokban úton lévő illegális bevándorlókat San Dorligo della Valle település mellett tartóztatták fel. A többségében pakisztáni menedékkérőket ezt követően azonosításra egy helyi rendőrőrsre kísérték – jelentette a helyi sajtó.

A hatóságok feltételezése szerint a migránsokat embercsempészek vitték Szlovéniából Olaszországba.

Olaszország és Szlovénia arra törekszik, hogy az illegális bevándorlás megfékezése érdekében megszigorítsa a határellenőrzéseket vegyes olasz-szlovén járőrökkel a közös határszakaszon. Az olasz belügyminisztérium tájékoztatása szerint ezen felül közös programot terveznek kidolgozni Szlovéniával az illegális migránsok hazájukba történő visszaszállítására.

„Miután az olasz kikötőket lezárták, a balkáni útvonal ismét válságossá válik Olaszország számára. Fennáll a veszély, hogy egy újabb front nyílik a keleti határon” – figyelmeztetett Lucia Cirani, a jobboldali Olaszország Fivérei (Fratelli d'Italia) párt szenátora.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.