Csehországban rekordot döntött az új fertőzöttek napi száma

Szlovéniában december 31-én és január 1-jén este nyolc óráig feloldották a lakhelyelhagyási tilalmat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 31. 13:23
null
Prága, 2020. december 19. Két ember sétál Prága belvárosában 2020. december 19-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében Csehországban az elõzõ nap éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehországban ismét rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek napi száma, amely szerdán elérte a 16 939-et az előző napi 16 329-cel szemben, és a pozitív Covid–19-tesztek 52 százalékos aránya is az eddigi legmagasabb (kedden 48,5 százalék) volt – közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium. A 10,7 milliós országban csaknem 5900 beteget kezelnek kórházakban, és közülük 845-en súlyos állapotban vannak. A Covid–19-betegségben elhunytak száma 11 580. A megerősített koronavírus-fertőzöttek összes száma 718 661-re nőtt a járvány március elsejei kezdete óta Csehországban.

A kórházak csütörtöktől rendkívüli munkarendre álltak át,

csak a halaszthatatlan műtéteket végzik el, és nem fogadnak új betegeket a tervezett időben.

Gyorsított ütemben létesítenek új ágyakat a Covid–19-betegeknek. Az oltási kampány december 27-én vette kezdetét, és az egészségügyi rendkívüli helyzetet január 22-ig meghosszabbították.

Szlovéniában a kormány december 31-én és január 1-jén este nyolc óráig feloldotta a lakhelyelhagyási tilalmat, és két háztartásból legfeljebb hat emberig engedélyezi a gyülekezést, úgy, hogy a 15 évesnél fiatalabbakat nem számítják bele ebbe. Korábbi bejelentések szerint Szlovéniában hétfőn kezdődött volna meg a tantermi oktatás, erről azonban még nem döntött a kabinet. Előbb tesztelésnek vetik alá a pedagógusokat.

A kormány által közzétett adatok szerint szerdán 2412-vel 122 112-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 32 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2697-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1174-en vannak kórházban, 198-an intenzív osztályon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.