Dél-Korea, Kína és Japán a járvány felszámolása érdekében tett lépésekről egyeztetett

Forrás: MTI2020. 03. 17. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új koronavírus-járvány térségbeli és globális terjedéséről, valamint a visszaszorításának érdekében tett lépésekről egyeztettek kedden videókonferencián Dél-Korea, Japán és Kína külügyi tisztségviselői.

A dél-koreai külügyminisztérium sajtóközleménye szerint a három ország egyetértett abban, hogy a járvány felszámolása érdekében elengedhetetlen Szöul, Tokió és Peking szoros együttműködése.

A videokonferencián Kin Jung Han, a dél-koreai külügyminisztérium ázsiai és csendes-óceáni ügyekért felelős vezetője vett részt, valamint kínai és japán hivatali partnerei, Vu Csiang-hao és Takizaki Sigeki.

Egyetértettek abban, hogy a megbeszéléseket magasabb szintre kell emelni, és leszögezték: külügyminisztereiknek a lehető leghamarabb meg kell kezdeniük a megbeszéléseket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

A három ország diplomatái az utóbbi időben fokozták az együttműködést a járvány visszaszorításával kapcsolatban, és összehangolták lépéseiket.

Pénteken a dél-koreai és a kínai külügyminisztérium, valamint a két ország egészségügyi hatóságainak képviselői videókonferencián egyeztettek a járványügyi helyzetről, egyebek közt a szájmaszkok és más, a karanténhoz szükséges eszközök folyamatos biztosításáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.