Dél-Koreában is emelkednek az esetszámok: bezárnak a szórakozóhelyek

Bezárják Szöulban az éjszakai szórakozóhelyeket, korlátozzák a vallási összejövetelek létszámát és az éttermek működését abban a reményben, hogy ezzel ellenőrzés alatt tudják tartani a koronavírus-járvány harmadik hullámát – jelentette be vasárnap a dél-koreai egészségügyi miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 22. 15:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton háromszázharminc új esetet észleltek 24 óra leforgása alatt. Ez már az ötödik olyan nap volt sorozatban, hogy háromszáz felett volt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az egészségügyi minisztérium szerint ez azt jelenti, hogy berobbant a járvány harmadik hulláma. A helyzetet rendkívül súlyosnak ítélik meg.

Az esetek országos szintű növekedését szöuli gócpontok okozták. Ezért keddtől a nagyobb kávézók már csak elvitelre vagy házhoz szállítással működhetnek, az éttermeknek pedig este kilenc órakor be kell zárniuk a dél-koreai fővárosban. A vallási rendezvények és sportesemények résztvevőinek számát is korlátozzák.

Szombaton a dél-koreai egészségügyi hatóságok arra intettek, hogy ha nem fékezik meg gyorsan a koronavírus jelenlegi terjedését, akkor az első kettőnél is kiterjedtebb harmadik hullámra kell felkészülni. Dél-Koreában nagy erőket fordítottak a tesztelésre, a kontaktkutatásra és a karantén célzott elrendelésére, de általános zárlatot nem vezettek be. Eddig 30 733 fertőzöttet és 505 koronavírusos halálesetet regisztráltak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.