Dél-Koreában laposodik a járványgörbe

10 728 fertőzöttet, 242 halálesetet és 8717 gyógyultat tartanak számon az országban.

Forrás: MTI2020. 04. 26. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szingapúrban egyetlen nap alatt 931 embert diagnosztizáltak SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel, így az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma elérte vasárnapra a 13 624-et.

A szingapúri új fertőzöttek többsége munkásszállásokon lakó bevándorló dolgozó – tudatta közleményben az egészségügy-minisztérium. Az új fertőzöttek közül 15-en állandó lakosok.

Szombaton 618-cal nőtt az új fertőzöttek száma, a járvány kezdete óta tizenketten haltak bele a Covid-19 betegség okozta szövődményekbe.

Hivatalos adatok szerint az 5,7 milliós lélekszámú miniországban a legmagasabb jelenleg Ázsiában a fertőzöttek aránya, miután a járvány felütötte a fejét a 300 ezer, többségében dél-ázsiai munkás lakta túlzsúfolt munkásszállásokon.

Szingapúr kiállítótermekben és más létesítményekben ideiglenes járványkórházat állít fel a fertőzöttek számának növekedése miatt.

Mintegy tízezer, létfontosságú szolgáltatásokban dolgozó munkást más szálláshelyekre – közöttük katonai táborokba, fedett sporttermekbe és lakóhajókra – költöztettek – közölték a hatóságok.

Srí Lanka kérte Kuvaitot, hogy hosszabbítsa meg az arab országban dolgozó több ezer állampolgára tartózkodásai engedélyét május 30-ig, mert az indiai-óceáni szigetországban 24 órás kijárási tilalom van életben a koronavírus-járvány miatt. Kuvait április 1. és 30. között teszi lehetővé, hogy az iratok nélküli külföldiek büntetés megfizetése nélkül, Kuvait költségére elhagyják az országot. A srí lankaiaknak szombatig kellett elhagyniuk Kuvaitot. A múlt hónapban Srí Lanka meghatározatlan időre lezárta a világjárvány miatt a nemzetközi repülőterét. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint Srí Lankán az igazolt fertőzöttek száma 462, a haláleseteké 7.

Dél-Koreában néhány templomban istentiszteletet tartottak vasárnap, miután a koronavírus-járvány lassulása után a kormány április 19-én lazított a távolságtartási szabályokon. Így is korlátozott számban, maszkban és az előírt távolságot betartva hallgatták a hívők a szertartásokat.

A szöuli Joidói Teljes Evangéliumi Templomba előre kellett jelentkezni, de csak a templom befogadóképességének a tizede – 1200 hívő – számára engedélyezték a részvételt.

A mintegy 560 000 lélekszámú gyülekezettel rendelkező legnagyobb dél-koreai protestáns templomban hét istentiszteletet tartanak vasárnap, kétórás időközökkel.

Újraindultak a misék és az imák a katolikus egyházmegye és a buddhista közösség templomaiban is.

Dél-Koreában 10 728 fertőzöttet, 242 halálesetet és 8717 gyógyultat tartanak számon – közölte a dél-koreai járványügyi és betegségmegelőzési központ (KCDC) vasárnap.

Thaiföldről vasárnap 15 új igazolt fertőzést jelentettek. A járvány kezdete óta 2922 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus, és 51-en haltak bele az általa okozott Covid-19 nevű betegségbe. Az új fertőzöttek közül öten külföldről érkeztek, ahol karanténban voltak.

Indiában 45 új halálesetet és 1554 új fertőzöttet jelentettek országszerte, így a halálesetek száma elérte a 824-et és az igazolt fertőzéseké a 26 496-ot. Az aktív betegek száma 19 868 – közölte az indiai szövetségi egészségügy-minisztérium. Vasárnapig 5804 ember hagyta el a kórházat. Indiában vasárnap volt a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából elrendelt országos karantén 33. napja. A március 25-én elrendelt kijárási korlátozások május 3-ig vannak érvényben.

Pakisztánban 12 723-ra nőtt vasárnapra az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma, a haláleseteké pedig 269 – közölte az egészségügy-minisztérium. Az elmúlt 24 órában 15 beteg halt meg, és 783 ember tesztje lett pozitív. Továbbra is a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban tartják számon a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 5378-at, ezt követi Szindh tartomány 4232 igazolt fertőzöttel.

A pakisztáni kormány szombaton május 15-ig meghosszabbította a nemzetközi légijáratok felfüggesztését – közölte a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA). A teherszállító és a segélyszállítmányokat szállító gépek külön engedéllyel továbbra is üzemelnek.

A Fülöp-szigeteken hét új halálesettel 501-re nőtt az új típusú koronavírus-járvány áldozatainak a száma, az igazolt fertőzötteké 285 új esettel elérte a 7597-et – közölte vasárnap az egészségügy-minisztérium. A járvány kezdete óta 862 beteg gyógyult meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.