Donald Trump nem aggódik Boris Johnson brit kormányfő politikai jövője miatt

Nincs ok aggodalomra Boris Johnson brit kormányfő politikai jövője miatt – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök szerdán.

Forrás: MTI2019. 09. 05. 6:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök a Fehér Házban újságírók előtt hangoztatta: Boris Johnson „tudja, hogyan kell győzni”.

„Boris a barátom, aki teljes erőbedobással harcol a győzelem érdekében”- fogalmazott. Majd a brit kormányfő és a parlament közötti vitára utalva hozzáfűzte, hogy – mint fogalmazott – nem kell aggódni a miniszterelnökért.

Az amerikai elnök közvetlenül az előtt nyilatkozott, hogy a londoni alsóház szerda este elfogadta a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet, a brit kormányfő pedig ezt követően előrehozott választás kiírását kezdeményezte.

Donald Trump korábban többször és nyilvánosan is kifejezte barátságát és elismerését a brit politikus iránt. „Boris pontosan az az ember, akire az Egyesült Királyságnak szüksége van” – írta Twitteren még augusztusban, amikor Johnson bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti a parlament tevékenységét.

Csütörtökön Londonban tárgyal Mark Esper amerikai védelmi miniszter, aki Johnson mellett várhatóan megbeszéléseket folytat a szintén Londonban tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.