Drónokkal figyelik a járványügyi helyzetet Moszkvában

Az orosz főváros utcáit pásztázó repülő szerkezetek leginkább az éttermeket és kávézókat kémlelik majd.

2020. 06. 17. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drónokkal figyelik a jövőben Covid–19 miatti járványügyi intézkedések betartását a moszkvai hatóságok a TASZSZ orosz hírügynökség információi szerint. A Moszkva utcáit pásztázó repülő szerkezetek leginkább az éttermeket és kávézókat kémlelik majd. Az ellenőrzés tárgya lesz többek között a nyilvános helyen való szájmaszkok és gumikesztyűk használata, illetve a szociális távolságtartás betartása. A drónokkal készített kamerafelvételek az érintett hatóságokhoz kerülnek majd, amelyek azok alapján pénzbírságokat szabhatnak ki.

Az RBK orosz hírügynökség megkeresésére a gazdaságpolitikáért felelős osztály ugyanakkor kifejtette, hogy elsősorban nem a lakosságot, hanem a helyszíneket ellenőriznék az eszközök segítségével.

Életkép a kedden megnyitott egyik moszkvai étterem teraszáról. Forrás: Moszkva polgármesteri hivatala, www.mos.ru

Oroszországban szerdára a Covid–19-ben fertőzöttek száma meghaladta az 550 ezret, a napi új megbetegedések hét-nyolcezer fővel növekednek. Moszkvában ez idáig az esetek mintegy negyven százalékát, több mint 209 ezer beteget regisztráltak. Az orosz fővárosban június 9-én oldották fel az elektronikus engedélyekhez kötött kijárási tilalmat, tegnaptól pedig újra megnyitottak a kávézók és az éttermek utcai és kerti teraszai, illetve a kiállítóterek, a múzeumok, a könyvtárak és az állatkert is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.